Αρχική Στηρίζουμε τα έπιπλα στον τοίχο

Στηρίζουμε τα έπιπλα στον τοίχο

Στερεώνουμε τα έπιπλα στον τοίχο


Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε ατυχήματα είναι να τα προλαμβάνουμε.

Για αυτό στερεώνουμε τα έπιπλα σωστά στον τοίχο. 


Σωστή στήριξη: 

Ελέγξτε τις συρταριέρες, μπουφέδες, παπουτσοθήκες, κονσόλες κτλ αλλά και όλα τα υπόλοιπα έπιπλα με ύψος μεγαλύτερο των 75 εκατοστών που έχετε στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα αυτά είναι καλά στερεωμένα στον τοίχο. 

Τα επιτοίχια έπιπλα πρέπει να στηρίζονται σωστά και επαρκώς στον τοίχο, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα σε περιπτώσεις σεισμού ή υπερβολικής επιβάρυνσης του επίπλου. Ανάλογα με τον τοίχο (τοίχος από γυψοσανίδα, τούβλο, μπετό κλπ) και το έπιπλο, πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα εξαρτήματα, όπως βίδες, ούπα κλπ που μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα καταστραφεί κατά τη χρήση ούτε ο τοίχος αλλά ούτε και το έπιπλο, καθώς και ότι θα στερεωθεί σωστά το έπιπλο στον τοίχο . Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποια εξαρτήματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ζητήστε την βοήθεια ενός ειδικού ή απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα εργαλείων ή ειδών κιγκαλερίας της περιοχής σας. Τα εξαρτήματα για την στερέωση στον τοίχο δεν περιλαμβάνονται στις συσκευασίες μας  

Επίσης, αν τα επιτοίχια έπιπλα δεν διαθέτουν άλλο στήριγμα και δεν έχουν επαφή με το έδαφος, όπως τα ράφια και διάφορες συνθέσεις, είναι απαραίτητο να τοποθετούνται στην κάτω πλευρά τους επιπλέον στηρίγματα εκτός από τις βίδες, έτσι ώστε το βάρος να μη συγκεντρώνεται σε ένα σημείο. 


Πώς να προλάβετε ατυχήματα από έπιπλα ή συσκευές που μπορεί να πέσουν:


• Στερεώστε πολύ καλά τα έπιπλα στον τοίχο. 

• Μην τοποθετείτε την τηλεόραση, συσκευές ή άλλα βαριά αντικείμενα πάνω σε γραφεία, συρταριέρες ή άλλα έπιπλα που δεν προορίζονται για τη χρήση αυτή. 

• Τοποθετήστε τα πιο βαριά αντικείμενα στα πιο χαμηλά ράφια - συρτάρια. 

• Μην αφήνετε τα παιδιά να σκαρφαλώνουν πάνω σε συρτάρια, πόρτες ή ράφια.